Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inte klar än. Behöver kommentarer på vad som behöver förbättras.


gråsten

vi letade glitter
i människornas ögon
men fann bara
gråsten och bitterhet

bakom stängda ansikten
gömde sig
storstadsmänniskor
som glömt bort
hur stjärnorna ser ut

här finns det stora pengar
i leendelim
ingen funderar på
sanningshalten

och någonstans i hörnen
ligger bortslängda tårar

i en hård värld
gråter man
gråsten




Fri vers av sagogryn
Läst 389 gånger
Publicerad 2005-10-28 13:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra! Det enda jag kom att tänka på var att jag personligen skulle vijla se den lite mer ihop, inte med riktigt så många radbyten, som t.ex:

vi letade glitter i människornas ögon,
men fann bara gråsten
och bitterhet.

Bakom stängda ansikten
gömde sig storstadsmänniskor
2005-10-28

  Daniel_78 VIP
Jag kritiserar lite vad jag tänker,

gråsten och bitterhet - gråsten och bitterhen
tycker jag känns bättre

"ingen funderar på sanningshalten" - inte lika stark som resten av liknelserna.

slutet är kalas bra, dock är jag inte för upprepningar, så för min del skulle jag gärna sett att första gråsten gjordes om..

En text som är bra, helt enkelt!
2005-10-28
  > Nästa text
< Föregående

sagogryn
sagogryn