Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lilla syster




du är inte skogen
inget lugn i dina ådror
du är storm
på öppna fält
sommarraps i gungning

du är inte morgon
väckarklockan ingen favorit
du är natt
över solvarm stad
neonljus under huden

du är inte artighet
ingen har lärt dig tiga
du är uppror
”nej jag vill inte”
ingen annan får bestämma

du vill vara rebell

du är inte polotröja
strikthet är för andra mänskor
du är tyllkjol
röd och spretig
galenskap för modiga

du är inte hund
missade valpkursens vacker tass
du är vildhäst
i full galopp
rider utan tyglar

du vill inte vara liten

du är inte hemmadoften
längtan bort bor i ditt blod

du är äventyr




Fri vers av sagogryn
Läst 423 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-01-07 10:49



Bookmark and Share


  P'u
fina ord. Du har valt dem väl.
2006-01-19
  > Nästa text
< Föregående

sagogryn
sagogryn