Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrivet en natt när jag inte kunde sova, men kände mig skärpt.


Brottsbekämpning, en sonett


I nattens och mörkrets stiltje tanken rår,
som fri från värvets dimmiga labyrint,
irrgångarna med klart tankegods beslår;
undanber hetsig vardags bekväma fint.

Ständigt vara upptagen och ständigt sökt
ger alibi mot polisens ambition
att klara ut vem som tankens hår krökt;
reda ut brottets hela situation.

Polisen har nattens skärpa och klarhet
men kämpar mot mötena och telefon
som döljer brottslingens jäktade svaghet
och tillåts, på eftertanken, nya rån.

Jakten går vidare mot vardagens brott
som nattens skärpa aldrig till rätta fått.




Bunden vers (Sonett) av Lars-Olof Wallin
Läst 266 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-08 10:07



Bookmark and Share


  aol
en bra skrift,
2010-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Lars-Olof Wallin