Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I natt 23.00-10.00. J�vla klockslag lever jag f�r.

Nere i k�llarlokalen
i en gammal soffa
satt
vi och var de vi
var just d�
i det tlllf�llet

Jag var tyst
och h�rd
fortfarande
trippad p�
LSD
och n�gon bj�d
mig p� tjack

Jag har sv�rt
f�r att komma
�ver knarket
jag kommer inte
bort fr�n det
f�r jag
har bara visdom
att leva f�r
k�rlek till det som
finns i mig som
�r evigt
och inte sviker

sen fick jag en utsk�llning
och n�gra f�rt�ckta hot
och faktiskt flera timmar
av f�r�dmjukelse
vilket jag inte har n�got
emot
men kan ju aldrig
gilla att n�gon g�r
det mot mig
det �r s� fel

jag gick d�rifr�n
som vanligt
oskadd

satte mig p� en
parkb�nk
och mindes
f�rs�kte
minnas
min barndom

f�rr hade folk
antingen mindre
tid f�r s�nt
eller lyckligare
barndomar
f�r annars
hade allt redan
varit l�st

det var tidigt p� morgonen
och en far gick f�rbi
med sin son
och jag minns
jag s�g
p� sonen
som tittade p�
en buske
i f�rtrolllning
hans far
ober�rd

nej, att jobba
och �lska
�r b�ttre
men vi lever
ju




Fri vers av Beng-tze
Läst 555 gånger
Publicerad 2005-11-12 12:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Beng-tze