Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
\"för att möta den vackraste människa jag någonsin mött\" Det är något med genuinuteten i folkmusik som fäller mig till marken.


Den här hösten

I minnen av det förflutna drunknar jag
när jag öppnar gamla lådor
som jag sparat i själen
i hjärtat
i sinnet

till tonerna av Åsa Jinder
skriver jag om våldet och ensamheten
om längtan och om kärleken som är det svåraste av allt.

\"Tänk alla famnar
jag lämnat
av längtan till dig\"

Av längtan till mig skulle det vara
av längtan till frihet
till ömhet
till ett värde som inte består av fysisk närhet
till en begåvning som inte handlar om avsugningar

det här blev alltför personligt
bör poesi vara personlig
eller vacker
jag vet inte
kanske bör den vara stilren
rak och bearbetad
i sådana fall är det inte poesi jag skriver
det är tankar i november
poesi i maj
och i augusti var det saknad rakt igenom

den här hösten är alltför ärlig
och kärlek är det svåraste av allt.




Övriga genrer av Tina Strand
Läst 556 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2005-11-22 22:26



Bookmark and Share


  Pea
en poesi som beror fullstandigt.
2006-01-14

  Ingrid Nilsson
Nog var det här poesi alltid,och fin sådan också, tycker jag. Det händer något med poeten och med läsaren. " Den här hösten är alltför ärlig"...tror fler upplevt det.
2005-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Tina Strand