Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
testar lite


Det gröna huset

Jag skriver på en text om ett hus.
Det är ett grönt hus.
Jag känner massa saker för det där huset,
men texten måste vara så akademisk
och det måste finnas källor i texten,
jag måste ha hämtat kunskapen någonstans i från
men jag har hämtat den mest från mig
anger jag då min hjärna som källa?
Det är ett grönt hus iallafall,
och det står bland höga gråa hus
och lite lägre tegelhus.
Det passar inte riktigt in där,
fast det är byggt för att göra just det,
passa in alltså,
men det är liksom ändå för modernt,
60 år yngre,
det är svårt att smälta in på ålderdomshemmet när man är tre år,
jag kan det inte ens nu,
och jag är äldre än så, tro mig.
Så jag skriver om det gröna huset
på onsdag ska jag ha skrivit klart
då ska jag ha sagt något klokt,
något som ingen annan sagt förut,
det blir inte så svårt,
det är ingen som har sagt något om det här huset förut.




Övriga genrer av Tina Strand
Läst 441 gånger
Publicerad 2007-11-28 11:09



Bookmark and Share


  Jessica Ebbesson
Tycker om att läsa din text om det gröna huset. I den lokala tidningen där jag bor stod det i helgen att läsa om just hus som inte \"passade\" in i omgivningen.
2007-11-28

    söötsnö
vilken fin text,
att en text om ett hus
kunde vara så bra för ögonen :)
2007-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Tina Strand