Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När man ser tillbaka så byggde vi ju hela världen från våra skrivbord.

Förhoppningarna,
de torra, sträva
dränkta drömmarna
och de jordbundna
tankarna
verkar fjättra allihop
och alltihop
vid marken

De mantelsvepta
vindarna, genom
stadskärnor
och stjärngator
täcker ansikten
i svallvågor av
gammal neon
och nedsläckta byggnader
där vi växte upp,
levde och rann som fina korn
genom fingrarna

Några snören fanns väl kvar,
som ett nystan i en tass
på ett övergiven katt
mellan dig och mig
och de tankar som nog byggde,
när jag orkar förstå,
de tunna livlinor
jag balanserade på




Fri vers av Vingklippt Fågel
Läst 440 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2010-10-22 17:17



Bookmark and Share


  HQ
Denna text har ett drömskt språk som fångar och trollbinder.
En melankoli som berör.
Texten stannar kvar hos mig som läsare,länge.
Sista stycket är helt magiskt!
2010-12-11

  Regn & Grus
Skir och drömsk, som en övergiven illusion, mycket snygg!
2010-10-27

  zacke :]
gillar den här,

Riktigt bra !
2010-10-27

  lilla t
man undrar om läsare, vad fattas mig, eller dig, eller kanske större, världen. Stiligt!
2010-10-24

  KaosFlickan
Måste bara kommentera för du skriver så passande.

Det känns som att man har förlorat något när man läser den, som att man helt plötsligt önskade sig något man inte fick. Men man vet inte vad det är.
2010-10-23

  Larz Gustafsson VIP
Makalöst! Älskar detta!
Det ger mersmak.
2010-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Vingklippt Fågel
Vingklippt Fågel