Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dikt skriven till minne av en god vän


Ripans flykt

Höstlöven hade fallit
i den första stormen,

pudersnön låg mjuk
på det röda blåbärsriset,

jokkens sprudlande hade
övergått till porlande,

fjällbranten glänste matt
i den dova novembersolen,

när du, vitvingade ripa,
lämnade oss kvar
i tystnaden, i saknaden





Det knoppas redan
i de krokiga björkarna,

snölegorna ökar i antal
minskar i diameter,

jokken svämmar över
av glädje och tillförsikt,

fjället välkomnar men
svarar rakt och ärligt,

medan du skrattande,
från toppen av en sten,
funnit en ny dalgång




Fri vers av peoesson
Läst 327 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-12-02 12:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

peoesson
peoesson