Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Omstart

Plötsligt vreds nyckeln
om på dörrens utsida.

Nyckeln, jag trodde
rostat fast för evigt,
gnisslade till och vreds
dubbla varv.

Dörren var öppen,
solens sken en
aning starkare,
och en hög
tröskel.

Fast jag visste
vars jag var,
kände jag inte
igen landskapet.

Markörerna var kvar;
gigantiska björken,
stenblocket vid brunnslocket,
den porlande bäcken.

I övrigt fanns anledning
att lära känna omgivningarna
på nytt.




Fri vers (Fri form) av peoesson
Läst 339 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-12-08 23:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

peoesson
peoesson