Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
..inspirerades av bys kamp mot skogsbolagen som ville hugga ner skogen


Skooogeen


Vinden hjälper de sista dimslöjorna
dra bort genom granskogen,
släppa taget om blåbärsriset,
snubbla över murkna lavklädda lågor.

I den fuktiga skogen dinglar hänglavar
över den brunbarriga och rothala stigen,
invid porlar kallkällans friska vatten,
vitmossan breder trivsamt ut sig.

Över den höstgula myren
vakar grånande spretiga torrfuror,
syns senvuxna barrglesa tjädertallar,
rödmålade kryssmarkeringar passerar.

I den stilla tjärnens kant
med milsvid utsikt över skogen,
finns en ofta använd eldstad
från otaliga uppkok av kaffevatten.

Byns alla generationer vet
vars den bleckade stigen bär,
hur man uttalar namnet
på utmarkens slåttermyr

Förfädernas mödosamma slit
sitter fast i mossöverväxta stubbar,
vittnar bukettformade björkar om,
i byns gemensamma skog.




Fri vers av peoesson
Läst 362 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-12-04 21:18



Bookmark and Share


  Grävling
Jag tycker om försöket att med ord bevara något som kanske kan försvinna. Något som jag försöker i en del av mina dikter, men ibland känner jag mig för mycket som stadsbo för att liksom ha rätt till.

Dock tycker jag nog att du skulle kunnat ta bort några bokstäver i titeln och bara kalla dikten "Skogen".
2010-12-04
  > Nästa text
< Föregående

peoesson
peoesson