Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till min yngsta lillasyster Som jag älskar, av hela mitt hjärta. Hon är tre år nu. Hon insjunknade i Akut Leukemi I september år 2010. Den här dikten är till henne. Jag älskar dig, Elsie.


Lillasyster

Sommaren flög förbi fort
Fullt med bad, plask i vattnet
Fyllt med dina leenden, ditt skratt
Varför kunde det inte
Förbli sommar?

Med hösten kom det svårigheter.
Du insjunknade i en sjukdom
Jag kunde inte förstå
Jag kunde inte förstå att Mitt Hjärta
Min Lilla Ögonsten
Var så fylld med sjukdom
Fylld med sjukdom och förödelse.

Allt gick så fort.
Jag minns knappt hur din röst brukade låta.
Jag minns knappt hur det kändes i hjärtat
När du sa: "Nellie, jag älskar dig"
Och kysste mina läppar
Lilla älskling, du måste fortsätta kämpa.

Du är en liten låga av ljus
I denna dystra värld.
Jag försöker visa för Dig
För hela familjen
Hur mycket jag bryr mig
Men jag får inte fram det.

Vad jag än gör
Vad jag än försöker visa
Så blir det fel.

Vi har våra toppar och dalar
Ibland får vi bra besked
Du mår bättre och får komma hem
Ibland får vi dåliga.
Då försvinner du ifrån mig
Till sjukhuset
Då vet man aldrig när man Dig får återse.

Jag önskar att detta år blir ett bra år.
Att du kommer bli frisk
Jag skulle be till Gud om att få dig frisk
Om det bara fanns en Gud

För i en kall och rutten värld som denna
Kan det inte finnas någon Gud.

Och om Gud fanns
Då skulle han aldrig låta dig bli sjuk.

Du är bara tre år, och du var inte ens det
När vi fick reda på vilken sjukdom du hade.
Jag minns hur mycket jag grät.
Jag minns att det var omöjligt att sluta.

Nu har mina tårar tagit slut
Det enda jag kan göra är att
Vänta
Och att hoppas.

Jag älskar dig.




Fri vers av Hurricane
Läst 489 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-04-25 23:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du skriver så otroligt kärleksfullt.
*applåderar*
2011-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Hurricane
Hurricane