Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Norge

Det föddes en galning i mitt grannland
och nu känner jag hur rädslan bitit sig fast
jag har blivit orättvist misstänksam
som om mitt hjärta närde något vasst

försöker att inte läsa tidningen längre
men rubrikerna finns visst precis överallt
jag hukar för det onda vill tro på det goda
men i blodet svider sorgen som av salt

han tog våra bröder och systrar
och nu får han den uppmärksamhet han vill
och jag vill förinta hans innehåll ur mina tankar
men jag märker hur hela min kropp står still

ge mig mer sagor om hur det goda segrar
för just nu känns det mest som en illusion
säg till mig hur jag kan göra mitt för att hjälpa
låt inte den här bilden bli till vår slutstation

jag behöver få se människor som älskar
finns det mirakel ännu så hit med dom
finns det en frälsare så fräls oss nu genast
för just nu vill jag helst av allt bara somna om

så hit med familjelycka och nyfödda barn
par som gifter sig och vänner som firar
fyll mig med nån sorts kraft och mer envishet
och lycklig musik från ett band som spelar

vi tar oss igenom det här allihop tillsammans
men för egen del behövs lite mer stöd
av vänner med starka famnar och kloka ord
låt honom inte stoppa vår vilja och vår glöd




Fri vers av RobertD
Läst 293 gånger
Publicerad 2011-08-16 17:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

RobertD
RobertD