Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvar i sängen

Vissa dagar
du vet såna där dagar
när man vaknar upp
och genast vet
att det bästa vore att strunta i

att vakna
att gå upp
att äta frukost
att gå till jobbet
att sitta i möten
och prata prata prata
och bli trött trött trött
att åka hem
för att somna framför tv:n i soffan

Sådana dagar
borde man bara dra
täcket över huvudet
för att sova vidare
och sen när man
vaknar
bara ligga kvar
och titta i taket
klia sig i huvet
sträcka på sig som en katt
vifta med tårna
andas
och riktigt känna efter hur det känns
att bara ligga i sängen och v a r a




Fri vers av RobertD
Läst 1034 gånger
Publicerad 2005-09-01 17:23



Bookmark and Share


  yoyyo
åå jaa såna dagar

underbart skrivet
2006-05-08

  Therés
Sådana dagar borde alla ha full rätt att ta sig ibland.
"sträcka på sig som en katt vifta med tårna"
Vilken maxad textrad!
2005-09-23

  ia
en skön tanke
/ia
2005-09-08

  purpleangel
Visst känns det så,men för många sådan dagar blir lätt trist i längden..till slut LÄNGTAR man efter FULL FART och rasa i säng efter en hektisk dag..
2005-09-02

  Cris
Ååh...det vore sååå skönt.. Men tyvärr kommer väl samvetet krypande och gör sig till sin rätt efter en stund. Kanske nån tom saknar en på jobbet och ringer...!
2005-09-01

    Bodil Sandberg
Såååå gött det låter...att bara vara...och ibland är det precis så här man gör..om man kan..en dikt som är både enkel och svår - du skriver omaskerat om livets goda
2005-09-01

  Markattan
Jo, ibland vore det bäst och skönast, men inte gör man det ändå - alltid masar man sig upp... Skön tanke och text!
2005-09-01
  > Nästa text
< Föregående

RobertD
RobertD