Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hur man kan förlora sig ögonblickligen i något som tilltalar en på bred front, för att sen inse det ogörliga, omöjliga, den lilla stickan i varma sköna ullsockan...


Förlorad för ett ögonblick

Du mötte mig redan vid dörren,
persikofärgad, nystädad;
visade mig runt i dina redda rum,
ville ge mig din ärligt bästa sida
Vi var ytterst kompatibla

När jag sett allt och ville mer,
lät du solstrålar leka på parketten,
blåste en mild bris på min kind;
- du får göra vad du vill med mig,
det är till del avdragsgillt!

Jag bjöd på dig, drömde om oss;
Vars ska min dubbla Niklas stå?
Pottskåpet, får det plats ändå?
Du susade i bakgrunden,
ville inte störa sa du…

Vid vår tredje träff vann jag dig,
sprudlade av drömmar;
ville flytta in genast!
Då bjöd du mig motstånd -
ett dånande motvärn

Varför ge mig hän och möblera dig
när du ständigt vrålar ut din smärta
över gamla oförrätter;
symptomen står oemotsagda
magkänslan säger fly!




Fri vers av peoesson
Läst 294 gånger
Publicerad 2011-10-09 11:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

peoesson
peoesson