Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


\"fönster mot allt hon försöker förstå\"

Nu lever hon med brinnande brasor
med röda kinder
och i hennes fönster mot sjön
ett levande ljus.

Nu lever hon med betande får vid torpets knutar
med fåglar i träden
Solar som går ner över hav
och månar som ljus över frostande marker.

Nu lever hon.
Nu lever hon lite närmre.
Så påtagligt nära
så som hon bör.

Bör i sina sagor
sagorna hon skrivit genom det där livet med drömmarna
de som färgats av det som kallas romantik
som fått sina nyanser från alla de andra
som längtat som hon
som gjort det svåråtkomliga verkligt
i en form som håller om det aldrig blåser.

Det stormar.

Nu lever hon här
med fåglar i träden
med sanningen om det fria livet som lockat henne
konstens alla grenar som lockade
lockade henne att tända brasor i en värld
som kräver mer.

Nu lever hon här
och ber ur sin sårhet om mer stillsamt väder








Fri vers av Liisa
Läst 517 gånger
Publicerad 2006-01-24 13:09



Bookmark and Share


  Herr Morris
Då levde hon

där tiden var
samma

som nu


- Härlig!
2007-11-11

    barroom_hero
Här ser jag samma sak som i dina göteborgsskildringar. Du målar upp en bild som man klart kan se för sitt inre. Väldigt vackert att se på, trots den vemodiga och nästan besvikna tonen.
2006-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Liisa
Liisa