Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i min längtan till det onåbara

Jag vet
det är sagt så många gånger förr
men att söka lyckan till livet
är att finna rätt dörr
Jag vet
det är skrivet i så många dar
men vad hjälper det mig
när tillståndet är här för att stanna kvar
Jag vet
kärleken är gjord för att stanna
det har livet sagt mig
men hos mig får den tillvaron att ramna

bjuda mig in i ett liv som aldrig känns på riktigt
in bland drömmar och visioner
för allt det där som känns så viktigt
låta nuet egga mig med alla sina små spratt
som en flykt för att aldrig få hinna ifatt
det är det som jag inte har
som blir återkommande frågor om var
var finner jag min önskan om en helhet
det är därför jag alltid skriver
för jag tror att jag vet

Jag vet
livet leker med mig mer än jag tär
det är långt ifrån vilsamt
när alla förväntningar gör mig kär
Jag vet
när jag skriver ordet kär
liksom alltid till en överdrift
kanske jag inte ens varit där
Jag vet
att romantiken är ett gift i sig
den gagnar så många relationer
men den förvrider bara mig

In i en längtan till det onåbara
för att slita i mina känslor
stressa min själ genom att aldrig förklara
livtes små lockelser testar min uthållighet
som en förbannelse för att jag vet
men i sanningen så handlar det alltid om att streta emot
faller jag fritt
så finns det inget bot




Fri vers av Liisa
Läst 451 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-11-07 17:12



Bookmark and Share


  Ola Rydberg
Sköna rim
i en härlig dikt
(faller jag fritt så finns det ingen bot)
gillade jag speciellt
2007-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Liisa
Liisa