Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spår i snön

Denna dag
Denna vår stund
Denna vår vakna lund

Jag är bara här idag
det är allt…
Allt gör mig karg och kal
som ett igenfruset stort
och ödsligt hav

Träden spiller bitter sav
Någon klok själ sa till mig:
Trädens söta tårar
hårdnar
blir till bärnstenens gissel

Ett kryp fångad i en vacker tår
som ligger på marken vid köldens rötter
Ovanpå ligger kall och smutsig sockervadd
där jag sakta pulsar fram
Visst lever jag väl
Men det är också där
det känns som det tog slut…
Någonstans på vägen
förlorade jag något viktigt av mig själv
Kanske en bit av många ledtrådar
till den mystiska gåtan ”mig själv”

Vilsen i ett snöspår
som leder mig bort
I ett hopp om att landa
rätt med mina skor
att inte fastna med ena foten
i alltför djup snö…









Fri vers av Eder Krille
Läst 517 gånger
Publicerad 2006-02-04 15:22



Bookmark and Share


    Annette E
Beundrar din förmåga att skriva om vilsenheten som kan kännas, men som är så svår att fånga i ord.
2006-02-04

    NoMi F
Skildrande djup dikt
sorgsen i bland men man
kan skymta hopp
Fint skrivet
Tycker om
2006-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Eder Krille
Eder Krille