Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om kvällen

De sköt ner min himmel
Prydde mitt hår med silverstoftet från stjärnorna
satt en törnekrona på mitt huvud
och sedan lät de mig vila
orörd i jorden vid dagens slut

För alla såg på
Om kvällen
vi försvinner in i vår egen sorg
Våran egen grunda grav
är nu fylld med grumligt vatten
Mina ögon säger mig att
Om kvällen
de sköt ner himlen
Tvingade mig slicka det bittra blod
som rann nerför min panna
Det som gav jorden sitt djupa sår
Om kvällen jag begravdes levande
med mitt skiffer till tårar
mina dova skrik
kvävdes i natten

De sköt ner himlen
när dagen var slut
Om kvällen nu är det
öde
så stilla och tyst
på den röda grumliga himlen




Fri vers av Eder Krille
Läst 473 gånger
Publicerad 2007-05-21 08:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Eder Krille
Eder Krille