Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Baseboll matchen i skogen

Ännu en gång bestämde sig hatet
för att göra sig påmind
hela min kropp skälvar
Termostaten inuti mig skruvas upp
maskineriet går på hög varv
Vill bara gå ut i skogen
och börja veva träden med ett baseboll trä
Krossa och släppa ut hatet som river till
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Sedan dalar det
Hat blir till sorgsen tystnad inombords
Ett stilla torg en tidig morgon

Det är över
för denna gången
tills vi möts nästa gång
Andra jaget
svarte halvan
Tar en ny dust
gräver ut dyngan och delar med oss av skiten
Den ludna besten
vi annars håller kedjad i en jordkällare inom oss
Som då och då
bestämmer sig för att rymma
ifrån sin fångenskap
och skaka loss lite kaos i denna
för det mesta milda och snälla man




Fri vers av Eder Krille
Läst 541 gånger
Publicerad 2006-03-07 18:46



Bookmark and Share


    NoMi F
En stark dikt om
hur det kan kännas i bland
Sorg-ilska, och så gör man av sig
det och fram träder den andra
den snälla den fina
Och igenkännande är det också
Tycker om
2006-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Eder Krille
Eder Krille