Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du som är dum nog

Polo är mitt plagg
Lika levande som pretentiös
Mitt hjärta på ett papper
Jag gillar dig du som är dum nog att
ha sneakers mitt i vintern
Rus på luft men älskling
Tänd inte grillen
Töm flaskan men ring din mamma
Ta tillbaka ditt liv
I självförsvar

Jag håller käften knäpper västen
Lever tusen volt rakt fram och fort
Jag bär mitt lejon i famnen och ska
börja just där allt tar slut
Tar ett bloss för att hålla ut
Tar ett bloss för alla som tog slut
Inatt öppnar vi alla garderober
Inatt låter vi hundarna komma
Inatt brinner vi för alla de
som sjönk med alla lyktor tända
Det är jag som röker men det var
Du som dog av röken

November gör mig hemlös
Och vad ger det mig att
inte veta vem som sover i min säng
Gränslöst ändlöst kommer jag
att söka dig med blicken
Märker mina marker med läppstift
Märker mina mörker med ljus
För märkte ni inte
Att jag kunde hela tiden

Ditt hjärta slår i mig nu och
det var du som gav mig ordet
Så knäck mina bojor och lyft mina händer
Låt mig blöda men lär mig att gå
Det värsta har redan hänt men
Jag lever än
Så kyss mig igen




Fri vers av Elsa Rohlén
Läst 259 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-03-18 21:21



Bookmark and Share


  Karl-Bo Lundstedt VIP
Vassegoo, som mitt äldsta barnbarn 5 år brukar säga!! :)
fortsätt skriva!! KB
2015-03-28

  Elsa Rohlén
Men wow!!! Tack tusen gånger om, vad glad jag blir! /Elsa
2015-03-28

  Karl-Bo Lundstedt VIP
Wow!! Och wow igen!! Vilken underbar intensiv klockren, stjärnsmäll!
Poesi när den är som bäst!! Oj vad Din penna glöder!! Det här kan Du!!
Måste läsas igen och igen!!
Djupet drunknar man i nästan men bara för att finna ny luft. Man skippar efter andan... Men ack så BRA!!
Applåder och Bo-Märke
Med vänlig hälsning,
KB
2015-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Elsa Rohlén
Elsa Rohlén