Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstbetraktelse

Gryningsljus genom kaffekoppsånga

Med verandans kalla brädor mot min rygg

Ser dom frusna löven

Som faller från trädet

Froststela, bygger dom likt ett korthus

En kyrka, ett altare

En helgedom över sin egen förgängelse

Men på grenarna

Väntar redan knopparna

På nästa vår.




Fri vers av LonelyNotAlone
Läst 733 gånger
Publicerad 2004-09-15 00:20



Bookmark and Share


    André
bildförmedlande vacker
2004-09-20

  LonelyNotAlone

2004-09-19

  Maria Diamond
så himla bra...höst fångad i tid och dikt
2004-09-15

  _Mian_
Välformulerad och avskalad som en björk efter lövfällning (en text befriad från "onödiga ord") gör denna höstdikt till en njutningsfull läsupplevelse.
2004-09-15

    Lena VIP
Vemodig och vacker.
Gillar den mycket!
2004-09-15

  JMR
mycket om känslan jag fick av dina ord. men när jag läste dem högt och i "min melodi", kändes slutet abrupt. detta endast i melodin, orden och sammanhanget var däremot väldigt vackert.
2004-09-15

    Göte Holmlund
text..känner igen detta vemod..senast i helgen när jag var i torpet..bra tack!
2004-09-15
  > Nästa text
< Föregående

LonelyNotAlone
LonelyNotAlone