Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Syndburen

 

Synder som man själv begått och straffas för
Och,
Synder som man straffar andra för

Synder av renbarhet
Och
Synder ur syndernas bok

Synder som alla tycker att det är en synd
Och
Synder som samhället inte ser som en synd

Synder ur sanningens värld… ostraffbara
Och
Synder ur den mörka världen … straffbara

Synder tilltalar oss och säger… jag är en synd
Och
Synder som man själv nekar att de är en synd

Solkara synder
Och
Fullmåne synder

Synder ur barndomen
Och
Synder ur ålderdomen

Synder man helt ångrar sig om
Och
Synder står man stolt över

Synder pekas som synder i en helgbok
Och
Synder som man själv skrev i en lögnbok

Synder av och ur hat
Och
Synder av och ur dumhet

Synder som man sover med
Och
Synder som man vaknar med

Allra största synderna är en helgkrig!

 

 

 




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 124 gånger
Publicerad 2019-04-08 11:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP