Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Oundviklig… så sant

 

Vart!

Jag går
Jag sitter

Bar jag döden på mina axlar

Hur?

Jag ligger
Jag sover

Har döden som sällskap i min sömn

Kan?

Jag fly den oundvikliga döden!
Jag påverka den oundvikliga ödet!

Fängslat och fången!

Är själen i den dödliga kroppen
Är drömmen i den döda livet

Varför?

Är man rädd att tala om döden öppet!
Är man rädd för sanningens blick!

Ångra sig!

Kan man göra det vid livet
Men aldrig efter döden

Kärlek!

Heter den på svenska kärlek eller LEKA/låtsas vara kär
Kan kombineras med hat och vrede

Döden!

Är allt levandes eviga hem
Ögonblicket där man har sina synder som en bödel

Hur och varför?

Skriver jag om döden
Talar jag öppet om döden

För att den kommer att ringa på allas dör 

 

 

 




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 97 gånger
Publicerad 2019-04-29 11:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP