Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Råd, ork, tjuv…

 

Råd!
Man har inte råd att förlora en till dröm

Drömmarna man bli bestulen på i livet

Ork!
Man orkar inte längre existera i skuggans av andra

Man vill sin egen skugga synas

Råd!
Man inte råd att släppa en till tår

Tårarna är ovärdiga och så dyrbara

Eld!
Jag är den eld som alla andra är rädd för

Elden som avslöjar ditt hjärtas mörker

Råd!
Alla klarar inte sig utan smygtjuva

Smygtjuven är din närmaste vän, granne

Lek!
Leken är fritt fram till midnatten

Då kommer mardrömmarna på besök

Jobb!
Alla klarar inte sig utan ett riktig betalt jobb

Flyktingarna gör det och lever evig på bidrag

Kärlek!
Kärlekens mörka krafter syns tydligt mer och mer

Den heter öppna ditt hjärta

Dum!
Att frivillig vara dum är inget konstig

Att tvinga andra vara dumma heter politik

 

 




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 138 gånger
Publicerad 2019-09-02 11:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP