Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Frost elden och jag

 

Jag!
Reste världen runt

Fann,
Min själ upplever sig inga drömmar längre

Elden,
Hade somnat och förblev till frost

Veden,
Hade hårdtorkat och förblev till sten

Jorden,
Var aldrig längre ett trygghem för min själ

Skogen,
Var en mardröm där krigade miljöaktivisterna

Havet,
Var inte längre öppet

Tiden,
Hade stannat och vilat för gott i sitt öga stendöd

Jag,
Hade inga mera resemål, drömmar kvar att äventyra

Inga kläder heller skor på mig
Inga barn heller fru som saknar eller letar efter mig

Ingen förmögenhet att köpa mig nya nyfödddröm
Och inga alls kontakter på jorden med någon

Än ensamheten
Än dödligheten

Än mig själv
Än vilsenheten

Och den allra ensammaste människa på jorden
JAG!



 




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 106 gånger
Publicerad 2019-09-10 11:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP