Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

1984

hade jag varit född lite tidigare
så hade det fortfarande varit lite fult
att vara maskrosbarn
i föräldrarnas föräldrars ögon
för dom bodde på landet
men min farmor
är så pass ung
att hon också bott i höghus
ganska länge
VAD FAN ÄR ETT FOLKHEM

min pappa kallar det yxmusik
det som jag och lillasyster
vill lyssna på i bilen
förstöra vinylskivor sådär
men det är bara samma lek
som vi lekte på dagis
när fröknarna ville
att vi skulle vara tysta till lunchen
vem hörde nålen landa?
MAKE SOME FUCKING NOISE

så börjar vi bli vuxna
eller egentligen
en skara förvirrade twenty-somethings
som mest vill springa på krogen
och knulla och sova
som så många innan oss
fast vi har dvd och mp3 och msn
men ingen arbetsmarknad att tala om
fast många högskolekurser
TACK CSN FÖR DEN GODA MATEN

eftersom våra äldre syskon
spelade sådär jättemycket punk
är det egentligen rätt coolt
att vara arbetarklass
tycker vi
men på fabrikerna
jobbar bara robotar
så vi får jobba med media istället
eller på bemanningsföretag
JOIN THE INFORMATION HIGHWAY

dom har gett oss så många val
på återvändsgränder
jag borde nog fråga
min mamma
eller syo-konsulenten
eller statsministern
eller en internetkompis
eller en präst
vad jag ska bli när jag blir stor
LÅNGTIDSSJUKSKRIVEN ÄR NOG FETT CHILL




Fri vers av Jenny Ehn
Läst 665 gånger
Publicerad 2004-10-18 16:05



Bookmark and Share


    Inutipojken
den var det bett i. Stående ovation, omedelbar rekommendation!
2004-10-20

    Göte Holmlund
skulle önska fler sådana här generationsskildringar...jag gillar att få veta hur människor upplever sin värld, tack
2004-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Jenny Ehn