Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(tack)


bara sådär

till tanten på konsum
den där eftermiddagen när
jag hade bråttom hem från skolan
för att plugga ännu mer
och höll på att börja grina
mitt i affären
av tentapanik och eftermiddagströtthet och lång-kö-bävan
då gjorde hon min dag
bara genom att
vara den enda tanten i världen som
kan säga snälla saker med så rött läppstift
och låta mig gå före
i kön
på konsum
bara sådär

till taxichauffören
den där morgonen när
jag skulle åka hem fast bort
på samma gång
och höll på att kvävas
av bakfylla och separationsångest och hann-inte-kval
då räddade han mitt liv
bara genom att
vara den enda killen i världen som
kan se jättesöt ut i ett sånt töntigt hårband
och spela jättebra jazz på bilstereon
hela vägen
till arlanda
bara så där




Fri vers av Jenny Ehn
Läst 555 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2004-10-27 17:41



Bookmark and Share


  Myself
så där,det är själva grejen,håller med om det.härligt beskrivet.
2004-10-27

  Sussa
Jag älskar dikten! Det vardagliga språket och ditt sätt att skriva tilltalar mig. Skriv mer så läser jag!
2004-10-27

    Jenny Ehn

2004-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Jenny Ehn