Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Separation

 

Min skugga och jag

Jag och min skugga

 

Har sprungit utifrån varandra

Livet ut

 

Hon sökte en annan Naji

Och jag sökte än annan skugga

 

Åren gick som smör för min skugga

Hon levde i friheten

 

Barn som vuxen var hennes upplevelser

Ung som gammal var hennes drömmar

 

Och jag som levde utan min skugga

Hade ett kränkande barndom

 

En förnedrad existens som krigsfånge

Ett hånat liv som flykting

 

Ett kränkt liv som gammal

Oönskat som medborgare

 

Men en natt i en dröm som i en annan dröm

Talade till mig skugga och sade,

 

(Jag har äntligen funnit dig

Osynlig var jag utan dig

 

Jag är tillbaka och för alltid din

Vill leva och dö med Naji

 

Jag passar ingen och ingen annan passar i mig

Jag är trött på att vara udda

 

Men du skugga!

Fly bort mig!

 

Jag har ett opassande liv som inte duger för någon skugga

Jag har förnekat existens

 

Du få leva värdig och vara i fred

Du kan vara evig och vara allas kugga

 

Ledsen skuggan!

Vi kommer aldrig igen att passa varandra!!!                                                              




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 108 gånger
Publicerad 2020-03-02 10:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP