Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den dödligaste drogen.

Du tittar
Men ser du?

Ser du mig?

Kan du se
Att jag bara är ett skal
Av mannen du älskade
En sprucken spegelbild
Av den som älskade dig?

Kan du höra
Gnisslandet i bröstet
Från mitt rostomgärdade hjärta
Som kämpar mot vardagskorrosionen
För att orka med nästa slag?

Kan du känna
Att jag är tom inuti?
Vet du
Att min drog inte längre är kärlek
Utan trygghet?

Så jag skjuter i mig
En sil till
Stannar ännu ett år
Trygg i vetskapen
Att ingenting ändrar sig här

Kan du se
Att jag dör?
En trygghetsnarkoman
Med sprutan kvar i armen
Som hatar buren
Men fruktar friheten







Fri vers av LonelyNotAlone
Läst 735 gånger
Publicerad 2004-10-22 03:22



Bookmark and Share


  a.m
Att bryta upp. När känslan är som du skriver här. När man vill att en annan person ska se in i en men vet att det inte kommer att ske. Tryggheten är bara en illusorisk skugga av kärleken.
Jag hoppas denna dikt inte är självbiografisk! Om den är det önskar jag dig styrka att gå vidare!
2004-10-29

    Elenhin
Fyller mig med sorg, vacker, intim, smärtsam.
2004-10-24

    Göte Holmlund
när det blir vana och slentrian av det mesta i livet..vad fan ska man göra..man orkar ju inte bryta upp hur mkt som helst
2004-10-22

    Bodil Sandberg
Väldigt bra dikt som grep mig direkt!BodilBosteseSandberg
2004-10-22
  > Nästa text
< Föregående

LonelyNotAlone
LonelyNotAlone