Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stunder njuta


Stigar på brokigt

Stigarna krokig uppför i gläntor
solljus som kikar
framåt i släntor…..
leder som seder trampade marker
bökigt och knöligt stubbar i parker

Nerför som uppåt gärderna
slutför
Skotrampen lättare nerför än ut
för….

Vilande bänken mötet i skuggor strilande skötets ruggandes ruggor
träden som fryser som säden som ryser
märkta som skugglika fattiga pyser

Äta och sova brokiga kallas, vila och ha sig som lika för allas

Fattiga, rika infogas nitas härdas som klamrar sig pikande fast

Sörplar av saven ser hur det rinner i dalen i trädet bäck som försvinner
lunden som salen stunden i nuet vara med livet nutid i sjuet

Saven utefter in tuggar gott
njuter av livet det
stunden av fått

Copyright Glitträ



Fri vers (Fri form) av Glitträ VIP
Läst 95 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-02-07 11:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Glitträ
Glitträ VIP