Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Reflektioner från årets skörd


Protest i det dolda

Kriget härjar hänsynslöst

Civila och soldater har dött

Bostadshus är sönderbombade

Det är en prövning att behålla

Sin moral och principer intakta

Absolut Idealism leder ofta till konflikt

Krig demoraliserar människors

Moral och principer också

En gammal dam på 80 år över detta

Protesterar och svär

Hon står med skylt på stadens torg

”Stoppa kriget Mr. President”

Står det på skylten

Hon blir arresterad av en Polis

Det har blivit förbjudet att

Protestera mot krig

Och hon hamnar i häktet ett dygn

Innan hon får åka hem!

Herr Vladimir Bartolevitj försöker

Trots kriget bedriva mataffär

Han får besök av några

unga soldater som är hungriga

Och de länsar butiken på mat

Utan att betala för sig

Några pengar har de

Inte med sig när de åkt

Till ett annat land

De frågar sig inte ens

Vad de åkt dit för

Utan har bara lydit order!?

Hur ska de kunna klara

av att ta sig hem?

Att lyda har blivit normalitet

Och legalt för en människa

Och att protestera i det dolda

Har blivit ack så förbjudet!?

 

Taleptox Skrev

Den 20220306

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 80 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-03-06 13:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP