Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Betraktelser från en skrivbordslåda


Ett absurt spel

  • En gammel svensks förändring

 

En gång var jag ung och viril

Och dansade med graciös stil

Numera är jag äldre och stel

Och genomskådar oftast detta spel

Att avslöja för ett bättre vetande

Detta streber aktiga stretande

Har blivit en önskvärd passion

Någon måtta får det vara utan fason

Nä, numera har jag det bättre än förr

Sedan jag slinkigt in genom gammel svenskars dörr

Till syvende och sist är ungdomens tid förbi

Och den kommer aldrig tillbaka, dä ni

Jag är en gammel svensk av den stilfulla typen

Glömda är ungdomens de kärlekskranka nypen

Förut kunde jag dansa i timmar i sträck

Och som barn gå på stranden nästan helt näck

Numera kläder jag mig mer propert minsann

Bara för att jag bättre vet än förr och det kan

 

Taleptox Skrev (Utan hjälp av AI)

Den 20240628

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 13 gånger
Publicerad 2024-06-28 19:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP