Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Betraktelser från en skrivbordslåda


Tystnaden skaver

Tystnaden skaver i en mans mörka hål

Och jag fyller dagen med sysselsättning

Några fåglar skanderar högljutt

En skata och en hackspett kivas

En timer fyller rummet med tickande

Klockan klämtar för oss i tid och otid

Bereden väg för Herren i midnattssol

Han kommer tillbaka för att döma oss

Både levande och döda vid tidens slut

I sanning och rättfärdighet försöker jag leva

Men någon har bestämt sig för att döma mig

Innan tidens slut när Herren kommer tillbaka

Han var rädd att missa en möjlighet

Till maktutövning av rättfärdig man

När tystnaden skaver i en mans huvud

Är risken för dåraktiga beslut som störst

Ty talets gåva har inte var och en

Som vandrar på denna vår jord

Överseende med mindre vetande

Leder ofta till idealism och konflikt

Om tystnaden skaver i en mans mörka hål

Faller talets gåva ner som en pollett

 

Taleptox Skrev (Utan hjälp av AI)

Den 20240628

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 16 gånger
Publicerad 2024-06-28 14:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP