Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Betraktelser från en skrivbordslåda


Ett försvar av solidaritet

Om Jante breder ut sig i en stad

Det står på nästan varenda sidas blad

Att man inte får vara någon bara sådär

Utan att ha åstadkommit något här

Till och med en skötsam människa kan

Bli utsatt för falska tips och bli utsatt för bann

Ingen går längre säker för skitsnack och förtal

Genom sociala mediers omsorg och skval

Sköt dig och du kan ändå åka dit

Trots hårt jobb och solidariskt flit

Falska tips är maktens bästa vän och träta

Utan maktkritik står vi oss ganska släta

Klaga och kritisera på makten i försvar går också bra

Om man vill åstadkomma något utan att fly och dra

En sanning per levande människa det finns numera

Sanningen är inte en utan mångtydig och flera

 

Taleptox Skrev (Utan hjälp av AI)

Den 20240629

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 7 gånger
Publicerad 2024-06-29 09:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP