Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur I Blickfångets Hägn


Olikheter intresserar

Jag slösar med dagarna och tiden på mina intressen

Jag odlar mina intressen som funnits med i flera år

Du säger att du är ointresserad av det

Och att du tröttnat på min uppenbarelse

Eller rättare sagt att du också har intressen

Men andra som du hellre odlar på egen hand

Men jag menar på att vi tänker och tycker så olika

Vi berättar för varandra om våra intressen

Och jag konstaterar att vi kan lära något av varandra

Men det håller du inte med om i någon tid

För du tycker du är fullkomlig och du längtar efter

Att livet ska vara perfekt utan olikheter

Mångtydigheten intresserar inte dig

Och du anser att det är andra som förstört vårt land

Som du vill sätta stopp för genom politisk satir!?

Men ack så fel du har i den chimären

Landet är inte förstört på långa vägar

Det är bara det att vi tycker så olika

Du säger att du vill häckla makten

Varför gör du inte satir också av den du röstar på?

Som besitter en annan sorts politisk makt?

Men vi tycker annorlunda och sannolikt

Kommer vi aldrig att ens träffas eller komma överens

Men vad gör väl det i den tid som är nu?

När du har gott om tid och plats i världen att åstadkomma något!

Du kommer sannolikt att klara dig bra trots att

Ingen människa har lyckats flytta på ett stort berg

Bergsmassivet alperna står kvar än idag!

Himalayas kan ingen flytta på!

 

Taleptox Skrev

Den 20220901

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 59 gånger
Publicerad 2022-09-01 18:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP