Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Digital Epistemologi


Den begåvade författaren

Han bekymrade sig för att andra

Skulle komma någon vart

Och lyckas och åstadkomma något

Han kunde inte tåla att andra lyckades

med sina yrken och förvärv

Han resonerade som en Don Quijote

Att andra skulle skrattas ut och hånas

Och få en smäll på käften om de

Lyckades med sitt förvärv här i livet

Människor han mötte kände sig anklagade

Ofta för ingenting från hans provokationer

Han hänvisade till landets paragrafer

Och lagar i sin hänsynslösa jakt på

Utmaningar och äventyr att söka

Han hade läst så mycket böcker

Att tankarna i honom bara snurrade runt runt

Han kunde inte medge att andra

Också hade en begåvning då han

Ville vara ensamen på tronen

Och ta över Kungens makt och ära

Han satt på sitt rum och skrev

Men ingen ville ge ut honom

Han skrev bok på bok och fyllde sitt arkiv

En dag kom då han somnade in

Och de som levt vid hans sida

Önskade ge honom en värdig färd

Och han förärades med

en majestätisk gravsten på en kyrkogård

och hans böcker gavs så småningom ut

I massupplagor till hans vänners stora glädje

 

Taleptox Skrev

Den 20220911

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 61 gånger
Publicerad 2022-09-11 07:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP