Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Skapelsens skuggor


Skapelsens skuggor

Vi vandrar omkring i skapelsens skuggor

Utifrån mörkret inom oss som ljusnar

Lever vi inombords tills en dag

Vi kläcks och kommer ut med vår insida

Till andras förunderlighet och främlingskap

Upptäcker vi att andra har gått om oss

I sin strävan för länge sedan vunnen

I arla urtid drogs vi med till skuggors land

Dit där vi endast hade plats nog att leva

Men här i vårt land finns det gott om plats

För de som söker sig hit till vårt lands geografi

Ur skapelsens skuggor gjuter vi in vårt mod för livet

I solens skuggor vandrar en man ensamen

Inför skapelsens motstridiga element

Ty ingen kan förstå allt utan att inget förstå

Den som förstår allt utan att döma kan inte

Bli till utan att leva som en skapelsens skugga

Om du har redan vunnit din plats i denna världs skuggrike

Tvivlar du på att vi kan komma någon vart

Utan att genomföra en ständig gradvis förändring

 

Taleptox Skrev

Den 20221023

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 47 gånger
Publicerad 2022-10-23 17:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP