Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Sparvögat


Stillhetens lov

 

 


Stilla jag ber dig ~ vandra nära mig

aldrig vill jag så behöva sakna dig 

Stilla jag ber dig ~ vila i min famn 
aldrig vill jag så se tårar i ditt namn

Dagar söker dagar ~ år söker år
såsom  livets sorger tecknar tidens sår 

Timmar söker timmar ~ djupt i min famn
såsom livets minnen söker älskat namn

Vila nu i stillhet ~ huden nära min
närheten min kära famnar sakta din 

Vila nu i stillhet ~ själen nära mig
kärleken min kära famnar sakta dig

 

  




Bunden vers (Rim) av Sparvögat VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2023-03-29 05:43



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Vacker rofylld dikt. Rimmens rytmik gör att texten skulle kunna tonsättas.
2023-11-11

  Eva Helene VIP
Skulle vilja ha denna tonsatt, kunde bli en så vacker kärleksvisa. Men bra "bara" som dikt också förstås.
2023-04-13

    Lars Gullberg
Din sköna poesi så värd att läsa. Den ser sin läsare och lovar.

Älskvärt

2023-04-11

  Ninananonia VIP
Varmt vackert
älskar stillheten i dina ord...
2023-04-06

  Susen VIP
Nära om närheten så fint framfört här med mjukhet och älskvärdhet. Foto till som andas stillhet. Mycket fint tillsammans ord och bild
2023-04-02

  till E
Som sammet när man läser.
2023-03-31

  MaLo VIP
Dina ord är som mjukaste bomull.
Vackra rader om sann, innerlig kärlek.
2023-03-30

  Solstrale VIP
En varm, ömsint dikt, där man känner sig omfamnad, och ges kraft att famna om!
2023-03-30

  Monika A Mirsch VIP
Din mjuka dikt
kommer nära
stiger in i mitt
och jag känner mig
tacksam!
2023-03-29

  Kajan VIP
Nogsamt utmejslad dikt-skulptur av yttersta skönhet.
2023-03-29

  Olof Lagerhorn VIP
En dikt vars dynamik och kontrast mellan närhet/stillhet och tidens gång,
målar vackra och innerliga bilder.
2023-03-29

  Anya VIP
Sådan rofyllt text. Blir lugn när jag läser. Tänker att den handlar om tro....men jag kan ju tänka fel?
Tycker om allitterationerna. De ger effekt.
2023-03-29

  Marita Ohlquist VIP
Underbart vacker kärlekspoesi.
2023-03-29

  Vindsvala VIP
Stillhet och tystnad är nödvändigt ibland. Och närhet till en älskad vän kan göra underverk. I dagens stressade värld behöver man ro och vila.
2023-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Sparvögat
Sparvögat VIP