Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om kampen mot rasism


En enad front mot rasism

Text av Julia Engström

Jag vill se en enad front mot rasism
Jag vill se en enad front mot fascism
Jag vill se trotskister och anarkister hand i hand för ett bättre land

Rasisterna tjatar om hudfärg, men vi har alla samma färg på vårt blod.
Tillsammans måste vi samla mod.

Inkomstnivån för att få stanna höjs.
Lagen om mänskliga rättigheter böjs.

Nu måste du tjäna 26 tusen
Ja, förutom de som är blonda arier, de kanske kan sitta säkrare i husen

Min kollega, hon gråter sig till sömns varje natt.
Hon ser sina drömmar krossas o framtiden bli svart.

Jag vill se en enad front mot rasism
Jag vill se en enad front mot fascism
Jag vill se trotskister och anarkister hand i hand för ett bättre land.




Bunden vers (Rim) av Julia Engström VIP
Läst 69 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-05-08 16:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Julia Engström VIP