Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om psykisk ohälsa.


KROSSAT GLAS.

Av Julia Engström.

Ibland vill jag gå på krossat glas.
Falla i golvet som en vacker vas.

Jag vill vara både skärvor och blod.
Då vet jag iallafall att det finns mod.

Ja, för när det bultar och bränner.
Så vet jag att jag lever och känner.

Jag gillar verkligen känslan av liv.
Ett slags kniven mot strupen driv.

Men jag håller mig inom alla ramar.
När jag får tyst på ångestens gamar.

Jag hade inte velat bestå av bara solsken.
Bara vara sådär ruskigt mjuk och silkeslen.

Ja, för ibland vill jag gå på krossat glas.
Då vill jag falla som en vacker liten vas.




Fri vers (Fri form) av Julia Engström VIP
Läst 32 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-06-27 15:31



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Inlevelsefullt och rimrikt skrivet!
Jaa Psyke dras till krossad glas?

2024-06-27

  Anonym__ VIP
Dina ord är så kraftfulla och ärliga. De fångar den mänskliga paradoxen av att vilja känna allt, även smärta och sårbarhet, för att verkligen leva. Att vara både skärvor och blod, att känna kniven mot strupen – det är en djup längtan efter autenticitet. Tack för att du delade med dig av detta!
2024-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Julia Engström VIP