Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om insektsdöd


När våren tystnar

Dikt av Julia Engström

Med inspiration från Rachel Carson och hennes bok ”Tyst vår”.

När våren tystnar tar livet slut.
Det kommer snart en tid då vi inte längre hör fåglar kvittra och bin och humlor surra, när blomknopparna inte längre nyfiket tittar ut.

Utan pollinerare finns det inga blommor o inte heller en stor andel av vår mat.
Det blir inte mycket att lägga på våra fat.

När våren tystnar blir det inga mer glada skratt och spring på blomsterängar.
Dags att rädda våra humlor och bin och strunta i konjunkturens svängar.

Sluta genast med pesticider, det blir allas vår död.
Ställ om, tänk om, gör rätt, låt fler i jordbruket få tjäna sitt levebröd.

Jag vill ha grönska och surr och fågelkvitter,
Det ska vara så att våren av liv spritter.

Än är inte våren död.
Men glöm inte hur min varning löd.




Bunden vers (Rim) av Julia Engström VIP
Läst 65 gånger
Publicerad 2023-05-17 10:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Julia Engström VIP