Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om att vara sig själv


Att ta plats som kvinna

Dikt av Julia Engström

Jag gillar att ta ut svängarna, att vara lite för mycket, lite för vild.
Allt utom lugn och mild.

Men du luras antagligen av min mjuka framtoning och mitt oskyldiga sätt.
Vänta bara så märker du snart att du inte har sett rätt.

Jag är en arg feminist och aktiv socialist, vilket kan provocera en hel del.
Det finns alltid de som bara letar fel.

Så jag kommer fortsätta att vara lite för mycket.
Jag ska kämpa till sista dödsrycket.




Bunden vers (Rim) av Julia Engström VIP
Läst 74 gånger
Publicerad 2023-05-17 11:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Julia Engström VIP