Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om kontraster


Spritt språngande sårbar

Dikt av Julia Engström

Spritt språngande sårbar.
Flygande fri och onårbar.

Jag är en kvinna utan hud med en stängd dörr.
En mur så hög som aldrig förr.

Stark o känslig, modig o feg, öppen o inbunden, allt ihop i en brun smet.
Det är mitt förtret.

En vacker ros med vassa taggar, löjligt enkel men förbannat komplicerad.
Jag är i alla fall inte lobotomerad.

Men vad gör det att vägen är full av gropar o ilskna svängar?
När jag kan dansa i månsken på blomsterängar.




Bunden vers (Rim) av Julia Engström VIP
Läst 67 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-07-16 18:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Julia Engström VIP