Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bäst i och sämst i!

 

En människa!

Är bäst på att hata

Och sämst på att älska

 

En människa!

Är bäst på att evig ta från andra

Och sämst på att ge tillbaka till andra

 

Politikerna!

Är bäst på att ljuga

Och sämst på att tala sanningen

 

Demokratin!

Är bäst på att hjärntvätta

Och sämst på att tala sanningen

 

En poet!

Är bäst på att inbilla sig

Och sämst på att ha ett öppet sinne

 

En vemodmänniska!

Är bäst på att ensam sörja

Och sämst på att dela med

 

Ett barn!

Är bäst på att vara barn

Och sämst på att tala om sina rädslor

 

En lek!

Är bäst på att vara lek som en lek

Och sämst på när leken blir till farligt

 

En människa!

En politiker!

 

Är bäst på att döda för sin religion

Är bäst på att döda för den ideologi man tror på

 

Är bäst som utnyttjare

Är bäst som giriga

 

Är bäst som en heligkrigare

Är bäst som en halshuggare

 

Är bäst som drömkapare

Är bäst som livförstörare

 

Bäst eller sämst i, låter likadana!

En människa!




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 44 gånger
Publicerad 2023-08-01 10:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP