Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om att ta en paus


En jordankardag

Dikt av Julia Engström.

Idag är molndimman skingrad. Verkligheten är som skrovlig sten mot fingrarna. Ett berg, stort, stadigt o konkret.

Hela jag är ankrad idag. Inte längre påväg att sväva in i drömmarnas land.

Vi behöver alla jordankardagar ibland där både kroppen och själen får vila i det praktiska nuet. Så jag tryckte på paus och drog ner ridåerna.

Ska ägna mig åt disk och andra vardagssysslor. Om det är något som håller mig kvar här på jorden så är det de mänskliga hushållsbestyren. De är konstanta oavsett hur mycket det stormar i övrigt. Så det känns tryggt på något sätt.




Fri vers (Prosapoesi) av Julia Engström VIP
Läst 78 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-09-09 14:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Julia Engström VIP