Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Smällar som lärde mig hatet!

 

 

Smällen!

Tog jag mot min vilja

Med stor sorg

 

Och det var du min själ som gav mig smällen

Och det var du min själ som skrek åt mig håll skäften

Och det var du min själ som förolämpade mig 

 

Smällen!

Låtit mig själv inburen i mitt revir

Med stora förluster

 

Och det var du drömmen som nekade mig att drömma om

Och det var du drömmen som krossade mina drömmar

Och det var du drömmen som skrek åt mig håll skäften

 

Smällen!

Tog jag bakbunden

Tårögd och krossat

 

Och det var mitt hemland Irak som nekar till min kristentro  

Och det var min familj som skrek åt mig ut på gatan med dig

Och det var demokratin som föraktat och förolämpat mig

 

Som en kristen troende

Som en flykting

Som en människa

 

Smällen gav du mig

Och låtit mig hata dig

Och har inget annat val än ständig hata dig

 

Du som helig krigar och dödar

Du som förstör andras människor liv och drömmar

Du som invaderar och ockuperar andra länder 007 DU!

 

Blod av mig och de oskyldiga!

Blod av min tro och andras tro!

Blod av min historia och andras historia!

 

Är dina händer fulla med slaktaren DU!




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 68 gånger
Publicerad 2023-10-30 11:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP