Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om julen


En fröjdefull jul

Dikt av Julia Engström.

Vacker skimrande frostighet.
Små stjärnor täcker lövens rödrostighet.

Vita tjocka täcken värmer den bara marken.
Snögubbar väcks till liv i parken.

Tända ljus och en tindrande barnakör.
Hela atmosfären osar av en kärlek som berör.

I mina drömmars jul får alla vara med.
Ingen ska sitta ute o frysa, det hör till god sed.

Jag tänder ett ljus för alla de som inte har ett hem.
Så hoppas vi att de styrande lägger på en rem.

God jul till er alla!
Hoppas att ni slipper det hårda o kalla.




Bunden vers (Rim) av Julia Engström VIP
Läst 62 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-11-03 12:47



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Detsamma önskar katten och jag dig, även om det är litet tidigt.
2023-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Julia Engström VIP