Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om krig.


Krigets dårar.

Dikt av Julia Engström.

Så hur ska jag kunna skriva vacker o kärleksfull poesi när hela världen är full av hat?
Varsågod, här får du lite nattsvart mörker på ett silverfat.

När ljudet av bomber och stridsvagnar är det enda som hörs.
När små oskyldiga barn förintas och förgörs.

Hur ska man våga tro på det goda när ljuset släcks gång på gång?
Snart kanske inte ens fåglarna vet hur man sjunger en kärlekssång.

I detta hav av sorg och tårar.
Kan vi hoppas på att de någon gång slutar, dessa krigets dårar?




Bunden vers (Rim) av Julia Engström VIP
Läst 63 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-11-03 14:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Julia Engström VIP