Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om klass


Längst ner på stegen.

Dikt av Julia Engström.

Jag har så lite lite tid.
Så lite lite tid att gå ut i strid.

Så lite tid att göra vad jag vill.
Tiden räcker aldrig till.

Jag är längst ner på stegen.
En av de som sliter för degen.

Lågavlönad.
Lågt belönad.

Vi är många, vi som är på botten.
I livets lotteri drog vi nitlotten.

Det krävs tid och ork att protestera.
Vi vet att vi behöver demonstrera.

Men vi är fast i ett ekorrhjul.
Vi är fångna i vardagsstrul.

Det är uträknat så.
Vi ska inte hinna demonstrera, nejdå.

Jag lovar, jag ska bryta mig loss.
Jag vet bara inte hur och när jag ska orka slåss.




Bunden vers (Rim) av Julia Engström VIP
Läst 101 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-11-04 20:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
grymt om hur verkligheten faktiskt är
2023-11-04

  rostspik VIP
Ord är också handling.
Eloge för att du skriver om klass!
2023-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Julia Engström VIP