Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur I diktens fotspår


I myters fotspår

Myter med blandat material

Ur en filosofs lära som

Spår om varats upprepning

I en evig återkomst

Hemska företeelser bidrog till

Att en kvinna förespeglade oss

Sin ångest ur sitt inre

Men hon lämnade sedan vårt land

Och kom tillbaka genom etern

Och förkunnade om en

Ständig förändring

Hennes uppfattning var

Förändrad mot tidigare

Omedvetet hade hon tagit

Intryck av verkligheten

Och texter hon läst och betraktat

Hon anklagade oss andra

För att inget fatta eller

Veta något om verkligheten

Med myters hjälp och sin fantasi

Förvandlade hon sand

Till en diamant med guldinlägg

Kvinnan som hette Skuld

Går fortfarande i sina fotspår

Och medverkar till en och annan

Mans fördärvande motiv

Att försätta oss andra

I stor skuld

Genom att symboliskt medverka

I myters fotspår

 

Taleptox Skrev

Den 20231111

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 80 gånger
Publicerad 2023-11-11 14:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP